This is my life

Tro det eller ej men även denna helg spenderades i Stockholm. Jag reste ner på fredagkväll med tåget kl 19.15 från Ljusdal och ankom Stockholm kl 22.37. Reste med inter city som helt saknar kontakt för datasladd så batteriet i min dator tog slut innan vi ens var i Bollnäs :(
Läste i ombordtidningen "kupé" att vagnarna på intercity tågen är byggda mellan 1942 - 1995. Detta måste helt klart ha varit en 42:a ! Enda fördelen jämfört med x2000 är att det är bättre restaurangvagnar på dessa gamla museiföremål.

I Stockholm bodde jag denna helg på Nordic Light. På Lördagen åt jag frukost på rummet medan jag kollade på skidåkning på tv:n. Sedan var jag på ett 3 timmar långt möte med en mäklare i Gamla Stan. Jag ska i sinom tid berätta mer om detta men inte nu.

På kvällen avlade jag ett besök i globen hos melodifestivalen även detta år. Det började med att man fick vänta i 15 minuter på en knökfull perrong på t-centralen för att sedan stiga på en ännu knökfullare tunnelbana. Ca 19.15 var jag på plats ute i globen. Biljettkontrollen gick smidigt som alltid och sedan var man inne i schlagerlandet. Wig Wam och Timo Reisänen värmde upp publiken innan. Jag satt på a-läktaren på en ytterplats med helt fri sikt. Perfekt sittplats. Jag röstade på Anna Bergendahl, Darin och Salem Al Fakir. Kunde inte välja ut en favorit men jag sa tidigt att detta kommer att bli ett balladår då ingen bra upptempo-låt är med i finalen.

Programledarna var väl sisådär i år. Dolph Lundgren var lugnt kvällens bästa av dom 3. Han gör inte till sig bara för att han är hemma på sverigebesök i melodifestivalen utan är sig själv och kör sitt eget race. Sånt uppskattas !
Ärligt talat så hade jag mycket hellre sett att Petra Mede från ifjol fick förnyat förtroende istället för töntduon Måns och Christine som jag verkligen hoppas får sparken till nästa år. Måns ska sjunga och inget annat och Christine kan gott hålla på med sina barnprogram och härma drottningen i hey baboriba (vilket hon gör utmärkt) men inte i melodifestivalen tack !

Grymt pausnummer ! Kul att se så många olika artister. Den bästa norska artisten var ju lugnt han som joiikade. Härligt att se Towa Carson också. Hon måste ju vara runt 75 nu. Sen måste det sägas att när Kicki Danielsson kommer in så märker man mer än annars hur folkkär hon verkligen är. Hela arenan stod upp och applåderade när hon sjöng bra vibrationer !
Nåväl, det slutade ju som vi alla vet med att Anna Bergendahl avgick med segern och får tävla i Oslo i maj. Jag röstade på henne, inte främst för låten som var sådär men hon sjunger ju som en gudinna ! Sveriges svar på Celine Dion.
För mig är det helt ofattbart att hon kom "bara" 5:a i idol 2008 medan Johan Palm och Alice som inte ens kan sjunga rent kom före.

I tunnelbanan på väg tillbaka till hotellet så var det trängre än någonsin. Vi nästan stod på varandra och kunde inte ens röra armarna. Men så är det alltid när det varit något stort evenemang i globen. Klev av på hötorget då jag inte litar på att t-centralen är säkert på kvällarna. Har hört ett och annat från folk jag känner om hur det är där då så jag kliver hellre av i gamla stan eller på hötorget om jag åker sent.

På söndag morgon strosade jag runt en stund i gamla stan innan jag tog arlanda express ut till flygplatsen och fotade litegrann i solskenet och åt mat.
Kl 17.48 gick tåget hem. Jag skulle köpa biljetter en kort stund innan men hade inte pengar på kortet visade det sig,. Hastade iväg bort till internet-cafeet i sky city, upp med bankdosan ur ryggsäcken och snabbt in på swedbanks hemsida för överföring av pengar. Sen springa snabbt tillbaka för att förhoppningsvis hinna köpa biljett. När jag tog biljetten ur automaten och sprang genom spärrarna bort till hissen så var klockan 17.46 ! Jag och ett äldre par som skulle med samma tog klev snabbt in i hissen och efter en del strulande med hissdörren åkte vi ned till plattformen. Alldeles precis när dörrarna går upp så stannar tåget till vid plattformen och vi sprang ombord med andan i halsen ! Man ska ju ha tur ibland.

Helgen i Stockholm var mycket trevlig på flera sätt. Nu är det jobbarvecka igen och även helgjour till helgen. Min rygg har protesterat hela dagen så jag ska förhoppningsvis till en kiropraktor imorgon. Den är nog sliten efter allt resande.

Nu tänker jag inte skriva något mer för denna gång. Ha det gott alla !

// Rickard


http://www.youtube.com/watch?v=KABPicHZqrs


I go down the beaten track, along the river with an empty bank
At the ned she said to me: “Why are you here with the autumn leaves?”

‘Cause this is my life, my friend, and this is my time to stand
‘Cause this is my life, my friend, and I can’t be no one else

I’m done, tipping on my toes, strike an iron adn attack my soul
Misty moon, you’re gonna see, I’ve got you blues to get on my feet

‘Cause this is my life, my friend, and this is my time to stand
‘Cause this is my life, my friend, and I can’t be no one else

I don’t wanna run; I don’t wanna fight
I don’t wanna hide; I just wanna stay free, to be me
I don’t wanna win; I don’t wanna lose
I don’t wanna play; I just wanna remember, oh I’m my name

‘Cause this is my life, my friend, and this is my time to stand
Oh, ooh-ooh-ooh-ooh-ooh-ooh

(‘Cause this is my life, my friend, and this is my time to stand)
‘Cause this is my life, my friend, and I can’t be no one else
‘Cause this is my life, my friend, and I can’t be no one else
‘Cause this is my life, my friend


Vakna Rickard !!!

Det är dags att uppdatera din blogg. Nu var det längesen sist jag skrev något. Har mina perioder med fatal bloggtorka.

Vad har hänt sen sist då. Jo det har ju varit os som nog ingen har missat hoppas jag. Fina svenska framgångar igen :) 5 guld, 2 silver och 4 brons blev slutfasiten. Mycket bra även om vi hoppats på medaljer för Helena Jonsson och ishockeylagen också. Mycket spännande veckor med obligatoriskt tv-tittande. Har faktiskt inte känt av någon större os-deppresion nu efter os. Det kan ju komma annars för oss inbitna nördar som har svårt att varva ner igen efter 2-3 veckor med oavbruten sport på tv.

Sista helgen det var os så var jag i stockholm. Tittade på ett par lägenheter och fotograferade flygplan. På kvällen när jag var ute på arlanda så var det välkomstmottagning för Anja Pärson, Björn Ferry och Anna Haag.
Såg även andra skidskyttar, Curlingherrarna och Emil Jönsson. Det var ordentligt med folk i sky city som ville hälsa som välkommen hem. Kul !
Sen kollade jag på 5-milen och ishockeyfinalen på storbilds tv i den lilla "park" dom gjort iordning mitt i sky city. Dom gör iordning en "os-park" mitt i sky city inför varje os. Det är storbilds tv där man kan följa live-sändningarna, tv-skärmar där historiska os-klipp visas, informationstavlor med os-historia, data och tv-spel där man får prova på os-grenar osv.

Vasaloppet i söndags följdes med stor spänning från hotellrums-tv:n i stockholm. Hur man nu kan följa enn skidtävling i 9 mil med oavbruten stor spänning är en gåta för många men inte för mig. Och mer spännande upplösning på ett vasalopp går ju inte att få. Det är sällan vi får se 4 man spurta på upploppet i mora. Och stort grattis till Jörgen Brink till hans första vasaloppsseger någonsin. Det är han väl värd efter alla motgångar.

Passade även på att smita in på en drop-in salong och klippa håret medans jag var i stockholm. Såg värre ut än ett skogstroll innan och nu ser jag fullt respektabel ut igen !

Melodifestivalen pågår ju också. Finalen går på lördag. Kanske ska jag dit. Låtmässigt sätt får jag nog säga att detta är ett mellanår. Inte lika hög kvalitet som tidigare (efter min musiksmak). Jag håller på Darin, Salem Al Fakir och Anna Bergendahl i finalen. Bara "manboy" inte vinner så är jag nöjd.

Vi går mot vår. Äntligen får jag säga även om det inte blivit något skidåkande detta år heller. Nåja chansen finns ju fortfarande. I fjällen lär inte snön smälta på länge. Men här hemma är det skönt med många varmare dagar med sol nu.

Måste ringa tandläkaren snart. Jag kommer väl inte undan det längre. Har haft fruktansvärda problem med min högra visdomstand pga att jag har hål i tanden och att en infektion uppstod. Det gick skärseldar enda upp i huvudet så fort jag kom åt tanden. Tandläkaren satte i en ordentlig lagning senast och sedan dess har problemen lugnat ner sig. Jag och tandläkaren har bestämt att tanden ska tas bort. Inget roligt beslut men man kommer väl snart inte undan det längre om inte jag vill att problemen ska komma tillbaka. Har dragit 4 tänder i vuxen ålder så jag vet ju vad jag har att vänta mig. Visdomstanden är bra framvuxen så det ska inte vara några tekniska problem enligt tandläkaren.

Idag är jag ledig. Nu ska jag snart ut en sväng så nu har jag inte tid att skriva något mera.

Vi hörs.

// Rickard

Lägger in videon och texten till en låt jag gillar väldigt mycket. "Til I Hear You Sing" heter den. Det är ett nummer ur musikalen "Love Never Dies" som har urpremiär i London under dessa dagar. Måste ses om man är i London något tag !
Love Never Dies är Andrew Llyod Webbers helt nyskrivna uppföljare till The Phantom of The Opera.
Ramin Karimloo som spelar huvudrollen som The Phantom sjunger här denna sång i musikvideon man släppte inför musikalpremiären. Låten är väldigt musikalaktig men grymt vacker tycker jag.

Lyssna och njut :)

http://www.youtube.com/watch?v=XegytVAM5WU


The day starts, the day ends
Time crawls by
Night steals in, pacing the floor
The moments creep,
Yet I can’t bear to sleep
Till I hear you sing

And weeks pass, and months pass
Seasons fly
Still you don’t walk through the door
And in a haze
I count the silent days
Till I hear you sing once more.

And sometimes at night time
I dream that you are there
But wake holding nothing but the empty air

And years come, and years go
Time runs dry
Still I ache down to the core
My broken soul
Can’t be alive and whole
Till I hear you sing once more

And music, your music
It teases at my ear
I turn and it fades away and you’re not here

Let hopes pass, let dreams pass
Let them die
Without you, what are they for?
I’ll always feel
No more than halfway real
Till I hear you sing once more


RSS 2.0