Sommaren har kommit ! Detta blogginlägg blir i rymdens tecken.......

Äntligen håller sommaren på att göra entré ! Det blir fler och fler dagar nu när temperaturen är över 20 grader och solen skiner, härligt ! Hoppas på 5 fina månader nu.

Rymdfärjan Atlantis uppdrag till Hubble-teleskopet avslutades i söndsgs med en skolbokslandning på Edwards Air Force Base i Kalifornien pga dåligt väder vid hemmabasen Kennedy Space Center i Flodrida.

Det var ett av nasas mest lyckade uppdrag till rymden någonsin. Under 5 rymdpromenader servade och uppgraderade astronauterna teleskopet som nu kan se längre in i universum och utforska mer än vad det någonsin har kunnat sedan dess uppskjutning 1990. Nu är hubble redo för ytterligare många år av forskning innan det beräknas tas ur bruk 2013 eller senare.

Titta gärna in på den här sidan http://www.astrowebb.com/ för att se mer information om uppdraget.

Medan Atlantis var uppe i rymden väntade hennes ena systerfärja Endeavour på startplattan för att i en nödsituation kunna lyfta med kort varsel och rädda astronauterna ombord Atlantis om dom av någon anledning inte skulle ha kunnat landa. Nu slapp Endeavour tack och lov lyfta på ett sådant räddningsuppdrag och istället förbereds hon för det kommande uppdraget STS 127 till Internationella Rymdstationen som är beräknat att lyfta den 13 Juni från Kennedy Space Center.
Befälhavare ombord på Endeavour är Mark Polansky som var befälhavare under Christer Fuglesangs första flight i december 2006. Kika gärna in på den här adressen http://twitter.com/Astro_127 där han bloggar om sina och besättningens förberedelser inför flygningen.

Sedan är det då dags för den andra systerfärjan Discovery i augusti preleminärt för det för oss högintressanta uppdraget STS 128.
Befälhavare ombord är  Rick Sturckow, Pilot är Kevin Ford och uppdragsspecialister är Christer Fuglesang, Danny Olivas, Pat Forrester och Jose Hernandez. Med till rymdstationen följer också astronauten Nicole Stott som ska ingå i långtidsbesättningen. Hon byter av kollegan Tim Kopra som startar nu i Juni och alltså återvänder med Discovery i Augusti.
Kika gärna in på http://www.snsb.se/ där ni kan klicka er fram till och även prenumerera på Christer Fuglesangs nyhetsbrev där han skriver om sina och besättningens förberedelser inför flygningen.

Idag den 27 maj startade också en Soyuz-raket från Kazakstan med 3 personer ombord. Det är besättningsmedlemmar till den Internationella Rymdstationen. Långtidsbesättningen där har hittils bestått av 3 personer men nu har man byggt ut stationen tillräckligt för att kunna utöka den till 6 personer.

Så till det icke rymdrelaterade:

I helgen blir´det antingen utgång här hemma eller plane spotting någonstans med påföljande utgång så utgång blir det i vilket fall som helst. heheh. Det kommer blir en hel del med plane spotting i sommar kan jag lova ! Har sparat ihop mycket pengar så det ska kunna blir många turer i sommar.

Sommarplaneringen på jobbet har kommit igång också. Det ska bli mera "sommrigt" i sortimentet i hyllorna i min avdelning. Det blir fler kampanjer på juice under sommaren då det brukar gå juice som smör i solsken.
Vill också göra en total ombyggnation i stora hyllan. Har lite idéer om hur jag vill göra och vem jag ska fråga osv....
Det kommer bli hur bra som helst.

Så vill jag tillägna några rader till alla er som är singel och som är less på att vara det, ni har väl provat nätdejting ? Om inte så gör det, Det håller på att ge riktigt goda resultat för mig.......... 
Strunta i vad alla säger om att det aldrig funkar, att det bara är knäppskallar på sådana siter osv osv osv. Det märks att dom som säger det aldrig har provat !
För oss som inte är ute på krogen varje helg och som inte gillar att dra hem något krogragg som man får ångra dagen efter så är det här ett utmärkt sätt.
Bara så att ni vet !

Ha det så gott alla !

Kram // Rickard

http://www.youtube.com/watch?v=nIHP9o6X6D8

Some people call me the space cowboy, yeah
Some call me the gangster of love
Some people call me Maurice
Cause I speak of the pompitous of love

People talk about me, baby
Say I'm doin' you wrong, doin' you wrong
Well, don't you worry baby
Don't worry
Cause I'm right here baby, right here, right here, right here at home

Cause I'm a picker
I'm a grinner
I'm a lover
And I'm a sinner
I play my music in the sun

I'm a joker
I'm a smoker
I'm a midnight toker
I sure don't want to hurt no one

Cause I'm a picker
I'm a grinner
I'm a lover
And I'm a sinner
I play my music in the sun

I'm a joker
I'm a smoker
I'm a midnight toker
I get my lovin on the run
Wooo Woooo
Wooo Hooooo

You're the cutest thing
That I ever did see
I really love your peaches
Want to shake your tree
Lovey-dovey, lovey-dovey, lovey-dovey all the time
Ooo-eee baby, I'll sure show you a good time

Cause I'm a picker
I'm a grinner
I'm a lover
And I'm a sinner
I play my music in the sun

I'm a joker
I'm a smoker
I'm a midnight toker
I get my lovin on the run

Cause I'm a picker
I'm a grinner
I'm a lover
And I'm a sinner
I play my music in the sun

I'm a joker
I'm a smoker
I'm a midnight toker
I sure don't want to hurt no one

People keep talking about me baby
They say I'm doin' you wrong
Well don't you worry, don't worry, no don't worry mama
Cause I'm right here at home

You're the cutest thing I ever did see
Really love your peaches want to shake your tree
Lovey-dovey, lovey-dovey, lovey-dovey all the time
Come on baby and I'll show you a good time

RSS 2.0